La 11 februarie 1916, un grup de tineri entuziaști, studenți, elevi și cadre didactice, puneau piatra de temelie a ceea ce, peste mai bine de un secol de activitate neîntreruptă, este astăzi Sportul Studențesc.
Profesorul universitar doctor Traian Lalescu, strălucit matematician, alături de inimosul Octav Luchide, la acea vreme un tânăr de 16 ani, erau pionierii mișcării sportive a studenților bucureșteni.
Sportul Studențesc a traversat războaie, schimbări de regimuri politice, probleme sociale și economice, având un singur scop: acela de a duce mai departe mișcarea începută la 11 februarie 1916.
Sportul Studențesc este mai mult decât un club sportiv. Este o emblemă, un spirit, un curent, o metaforă… Sportul Studențesc este un concept unic pe care noi suntem mândri că îl putem duce mai departe.
La rugby, hochei pe gheață, badminton, tenis de câmp, modelism, kaiac-canoe, baschet, yachting, modelism sau alte discipline sportive, Sportul Studențesc are aceeași bază: continuarea valoroasei tradiții care împlinește astăzi 105 ani. Ne-ar face mare plăcere ca, în curând, fotbalul să revină sub stindardul Sportul Studențesc, în sensul continuării unei tradiții unice.
Alb-negrii au suporteri care se strâng și povestesc cu zâmbetul în colțul ochilor și acum. Poveștile sunt, deopotrivă, despre performanțe, dar și despre spirit.
Pentru că toate acestea trebuia să poarte un nume, li s-a spus simplu: Sportul Studențesc!