Baseball / Softball

După Revoluția din 1989, echipele de oină din România, printre care si echipa Sportul Studentesc încep să joace baseball și softball în mod oficial.

Scurtă Prezentare

Sportul Studențesc – Baseball / Softball

La bazele de pionierat ale Federației Române de Baseball, for transformat apoi în Federația Română de Baseball și Softball, s-a aflat secția de specialitate de la Universitatea București, înglobată și asimilată activităților Clubului Sportul Studențesc. Așa se face că în anul 1992, când la Roșiorii de Vede, în județul Teleorman, s-a desfășurat primul campionat național, între participante s-a aflat și Universitatea București, echipă creată, evident, pe scheletul jucătorilor care evoluau la oină, la același club.

6

titluri de campioni naționali

4

Cupe ale României

Loc IV

la Cupa Campionilor Europeni

BASEBALL / SOFTBALL

După o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv și financiar, echipa de baseball este preluată de Cristian Manea, arbitru internațional de baseball și începe să practice Softball-ul (și la feminin dar și la masculin).

Echipa națională de softball a României, alcătuită pe scheletul CS Angels Sportul Studențesc, s-a impus la prima ediție a Cupei Balcanice, aceste medalii de aur intrând, implicit, prin contribuția jucătoarelor noastre, și în palmaresul Clubului Sportul Studențesc.

Dominarea jucătoarelor de softball de la CS Angels Sportul Studențesc a fost apoi cvasitotală. Sub comanda aceluiași Cristian Manea, care și-a asumat în multe situații roluri multiple în viața echipei, s-au obținut mai departe rezultate excelente. Echipa a câștigat cinci titluri naționale până în anul 2013, al șaselea fiind obținut în anul 2014, la finele celor două tururi programate în campionatul național de senioare.

ULTIMELE ȘTIRI DIN BASEBALL / SOFTBALL

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.