Echipa de polo Sportul Studențesc, condusă de antrenorul Adrian Vamoș, a susținut partidele din turneul al treilea din Superliga Națională, la Bazinul ”Tolea Grințescu – Floreasca” din București.

Caschetele alb-negre au avut o evoluție bună spre foarte bună, ținând cont de absența unuia dintre cei mai valoroși sportivi, Cristian Călin, testat pozitiv la Covid-19.

Rezultatele înregistrate au fost următoarele: 8-16 cu Steaua, 12-15 cu Dinamo, 13-7 cu Poli Cluj, 11-9 cu Rapid, 17-8 cu AMEFA Arad, 9-15 cu CSM Oradea și 17-8 cu Crișul Oradea. Sintetizând, se poate spune că a fost un turneu reușit, cu rezultate scontate. Sportul Studențesc a câștigat împotriva unor formații mai slab cotate, pierzând în meciurile cu echipele de top. Cu Dinamo se putea mai mult, alb-negrii ratând egalarea la 13, în vreme ce remontada din partida cu Rapid, victorie de la 6-9, rămâne una de excepție.

Mai mult, de subliniat este că evoluția unor jucători tineri precum Jardam sau portarul Slemov este încurajatoare, aceștia neavând timp de joc și de antrenament la dispoziție, în vreme ce Petru Ianc și-a demonstrat abilitățile de centru.

Sportul Studențesc mai acumulează 6 puncte și la masa verde, fiindu-i acordate victoriile din turneele precedente, cu AMEFA Arad și CSM Oradea. Sportul Studențesc se află actualmente pe locul al clasamentului, cu 34 de puncte, la egalitate cu Rapid. Feroviarii sunt favorizați, deocamdată, de golaveraj la întâlnirile directe (14-11, 7-7 și 9-11).

Al patrulea turneu al sezonului regulat din Superligă va avea loc în aprilie 2021. Primele patru clasate se vor califica în semifinale. Beneficiul major de imagine a fost că patru partide din turneu, ale studenților, au fost televizate, iar în comentariul respectiv s-a precizat statutul clubului în legătură cu MEC și SNSPA.

Mult succes mai departe!