O echipă transnațională de dezvoltatori (Rusia, Ucraina, Germania, Brazilia, Australia, China) creează un nou joc online – simulatorul internațional de fotbal Football for Friendship World (F4F World). Piesele fanilor, create de muzicieni din Uganda, vor deveni o caracteristică strălucitoare a gameplay-ului.
 
Noul simulator va avea mai multe caracteristici speciale. Piesele vor avea trei versiuni pentru: fotbalist, antrenor și fan. 18 creații de diferite niveluri de dificultate (cu și fără muzică) au fost compuse special pentru fani. Muzicienii vor crea peste 40 de piese pentru ei.
 
Peste 30 de persoane din diferite țări ale lumii creează designul sunetului pentru joc. Ca fanii, jucătorii să poată să aleagă echipele preferate, să câștige accesorii pentru fani, să sprijine jucătorii echipelor lor preferate. Performanța de calitate a scandărilor fanilor crește viteza jucătorilor, îi motivează în timpul recuperării lor după accidentări și oferă echipei puncte suplimentare. „Ce este fotbalul? În primul rând, fotbalul este emoții. Invocă emoții puternice incredibile și nu contează dacă îl joci sau cum joacă echipa ta preferată sau dacă joci un joc online. Vrei să experimentezi emoții intense și să le împărtășești colegilor de echipă, prietenilor tăi. De aceea, elementul de sprijin al fanilor în fotbal are un rol atât de important în dezvoltarea simulatorului F4F World ”, notează Andrey Inyushin.
 
Lansarea simulatorului este programată pentru toamna anului 2020. Jocul este creat cu sprijinul Programului social internațional pentru copii Fotbal pentru prietenie. Football for Friendship World ajută la organizarea în timp real a partidelor echipelor internaționale cu jucători din diferite țări.
 
Formatul este același ca în campionatele offline de Fotbal pentru Prietenie, care reunesc jucători din 211 de țări și regiuni ale lumii.