Organizarea turneului final al Campionatului Național de baschet U15, masculin și feminin, la Ploiești, în aer liber. În condițiile în care sectorul juvenil, la sporturile de echipă, este realmente blocat în România, trebuie menționate eforturile uriașe pe care Federația Română de Baschet le-a făcut pentru organizarea acestor competiții. Cheltuielile ocazionate de organizarea competiției au fost suportate integral de Federația Română de Baschet. Toți copii au stat într-un singur hotel, iar condițiile de masă și cazare au fost foarte bune.

La terenuri, dar și la hotelurile unde echipele au fost cazate, s-au respectat absolut toate măsurile de precauție instituite de autoritățile competente, astfel încât propagarea virusului SarS-CoV-2 să fie împiedicată. Niciunul dintre participanții la competiție (sportivi, arbitri, antrenori etc) nu au avut nici cea mai mică problemă de sănătate, iar măsurile de protecție, fiind respectate în totalitate, au redus la minimum riscurile privind sănătatea participanților.

Clubul Sportul Studențesc salută această organizare ireproșabilă a Federației Române de Baschet și consideră că este o cale de urmat, deoarece accesul copiilor la sport nu trebuie îngrădit, indiferent de câte eforturi și sacrificii trebuie să facă instituțiile răspunzătoare. Faptul că Federația Română de Baschet s-a achitat ireproșabil de sarcinile organizatorice este un motiv în plus să credem că se poate și că viitorul copiilor noștri include practicarea sportului.

Considerăm că acesta este un model de bună practică ce poate fi utilizat, eventual, și de alte federații sportive naționale. Andrada Pușcașu, medic și părinte al unei fete componentă a echipei noastre de baschet, a concluzionat într-o postare pe contul său de Facebook:

”Cu o organizare perfecta, cu sportivi si toti cei angrenati testati, cu respectarea drastica a tuturor regulilor impuse, s-a putut da o gura de oxigen acestor sportivi si antrenori. Ca medic felicit buna organizare a FRB. Ca suporter a fost dificil sa nu i putem sustine, dar toti am inteles ca este important ca ei sa si urmeze visul in siguranta”, a postat Andrada Pușcașu, referindu-se la copii și la organizarea turneului.