Echipa națională de polo pe apă a României se află, în aceste zile, la Campionatul European de seniori de la Barcelona, din Spania. Formația noastră a pierdut în meciul inaugural, cu campioana europeană și olimpică Serbia, scor 11-5.

În această după-amiază, caschetele tricolore s-au impus contra Slovaciei cu 9-5. Cei doi internaționali legitimați la Corona Sportul Studențesc au avut o prestație foarte bună. Nicolae Oanță a marcat cu o aruncare puternică, din lateral, la colțul scurt. Apoi, Vlad Georgescu, tânărul debutant, a urmărit o minge ricoșată din bara transversală, pe atacul slovacilor, după care a declanșat un sprint pe contraatac. Altruist, el i-a pasat lui Mihnea Gheorghe pentru gol. Vlad Georgescu a și înscris, spre final, cu o aruncare de la distanțâ, din poziție perpendiculară. Vlad Georgescu a încheiat meciul cu două goluri în statistici.

România mai are de jucat cu Rusia în grupă, dar după victoria contra Slovaciei, prezența în barajul pentru sferturile de finală este, 99%, asigurată.