Trei competiții de yachting de anvergura au avut loc în week-end-ul care a trecut la Marea Neagra, găzduite de Marina Eforie Nord: Laser Europa Cup – un concurs de tradiție internațională, aflat la a IV-a ediție în România, deschis pentru clasele de Laser Standard, Radial și 4.7, Campionatul Național de Laser Standard precum și Optimist Black Sea Cup. Cele trei concursuri au fost organizate de CS Sailing Academy și Romanian Laser Class Association, primul sub coordonarea International Laser Class Association, iar celelalte două sub egida Federației Române de Yachting.      

Europa Laser Cup a adunat sportivi din România, Serbia, Ucraina, Grecia, Bulgaria și Republica Moldova. România a reușit să obțină patru medalii dintre care aurul si argintul la clasa Laser Standard prin Tarkan Bolat (YCRR) și respectiv, Andrei Zitti (Saling Academy), aurul la clasa Laser 4.7 adus de Maximilian Roșca (Club Sportul Studențesc) și bronzul la clasa Laser Radial prin Razvan Pislaru (Electrica Balkan). 

Tarkan Bolat și Andrei Zitti au ocupat aceleași locuri – I și II și la Campionatul Național de Laser Standard. În acest concurs bronzul a fost adjudecat de Florin Olteanu (Club Sportul Studențesc).