Bujor Roșca și Mihai Făgărășan, legitimați la secția de yachting a Clubului Sportul Studențesc București, au cucerit cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa 470 în cadrul competiției de yachting International Regata Port Bourgas 2017 desfășurată în perioada 27 aprilie-1 mai în Bulgaria, la Burgas. Evenimentul a reunit sportivi din zece țări: Bulgaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Belarus, Cipru, Azerbaijan, Grecia, Italia și România.

Echipajul Bujor Roșca (50 ani) si Mihai Făgărășan (54 de ani) a demonstrat încă o dată că sportivii nu au vârstă și că priceperea, talentul și anii de experiență nu sunt în zadar. Cei doi reprezintă unul dintre cele mai vechi echipaje la clasa 470, având in palmares nenumărate titluri naționale și balcanice la această clasă.

Și cum așchia nu sare departe de trunchi, fiul lui Bujor Roșca, Maximilian (Clubul Sportul Studențesc București), îi calcă pe urme tatălui. Participând împreună la competiția de la Burgas, Maximilian a ocupat locul al III-lea la clasa Laser 4.7, Băieți, iar colegul său, Alexandru Duca (Sportul Studențesc București) s-a situat pe poziția a cincea în același clasament.

Clasa Optimist a adunat cei mai mulți sportivi pe apă, 148, unul dintre reprezentanții României poziționându-se în clasamentul final pe locul 9, Mihai Andronic ( Sportul Studențesc București), la Băieți Juniori, singurul clasat in Gold Flight.

Delegația României la International Regata Port Bourgas 2017a fost condusă de antrenorul federal Liviu Doară, cel care coordonează secția de yachting a Clubului Sportul Studențesc. burgas