Week-end-ul care a trecut a demostrat încă o dată că pasiunea pentru sportul cu vele nu are limite. Nici măcar de temperatură. Trofeul Tomis, disputat la Eforie Nord în perioada 21-23 aprilie a debutat cu ninsoare și temperaturi sub 10 grade Celsius, însă cei 27 de concurenți înscriși, cu vârste cuprinse între 9 și 58 de ani, nu s-au împiedicat de condițiile meteorologice nefavorabile. După 11 curse alergate la clasele Optimist, Laser Radial, Laser Standard și Laser 4.7, duminică, câștigătorii Trofeului Tomis au urcat pe un podium binemeritat. 

La clasa Optimist băieți, poziția supremă în clasament a fost ocupată de concurentul din Bulgaria Ivan Dimov (Yacht Club Port Bourgas). România a fost ocupanta locului al II-lea prin Mihai Andronic (Clubul Sportul Studențesc București), iar locul al III-lea a revenit tot Bulgariei prin reprezentantul său Marian Dimitrov (Yacht Club Port Bourgas). Același clasament a fost înregistrat și la clasa Optimist băieți juniori.

La clasa Laser 4.7, prima poziție a podiumului i-a revenit românului Maximilian Roșca (Clubul Sportul Studențesc București), Bulgaria ocupând poziția a II-a prin Dimitar Dimitrov (Yacht Club Port Bourgas), iar locul al III-lea revenind tot României prin Luca Stan (Clubul Sportul Studențesc București).

Clubul Sportul Studențesc a obținut, la Trofeul Tomis, patru medalii, din care una de aur, două de argint și una de bronz.

Organizat de Yacht Club Regal Român (YCRR), Trofeul Tomis s-a aflat în acest an la a 56-a ediție. yacht