La Galați, în acest week-end, au avut loc două competiții de badminton la nivel de tineret U23. La Campionatul Național pe echipe, formația noastră s-a clasat pe locul secund, după ce a dispus de Siderurgistul Galați cu 5-0 și a pierdut în finală, cu CSU Galați, cu 3-2. O partidă a fost compusă din meciuri de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin și dublu mixt.

De asemenea, la Galați au avut loc și întrecerile Cupei României U23. La simplu feminin, Ioana Grecea și-a adjudecat trofeul, învingând-o în finală pe Andreea Dimitriu, după un joc dramatic, cu 2-1 (21-15, 16-21, 22-20). Ioana Grecea a fost favorită principală pe acest tablou, iar Loredana Lungu a obținut medalia de bronz, pentru Clubul Sportul Studențesc. Mădălina Ilie, favorită 2, a fost eliminată în primul tur.

La dublu masculin, Mihnea Crăciun, în tandem cu David Nițu de la CSU Galați, au ajuns până în semifinalele competiției, trecând în contul clubului o ală medalie de bronz. Printre participanți, într-o altă echipă, s-a numărat și Mihai Grosu, eliminat în runda inaugurală.

Ioana Grecea și Mădălina Ilie au jucat finala la dublu feminin, pierzând prețiosul trofeu în fața tandemului compus din Irina Călin și Cătălina Simionescu, cu scorul de 2-0 (21-18, 21-11). O altă pereche a noastră, Loredana Lungu/Luiza Milu, a ajuns în semifinale, pentru medalia de bronz.

La proba de dublu mixt, Clubul Sportul Studențesc a mai cucerit două medalii de bronz, prin echipa Mihai Grosu/Mădălina Ilie, dar și prin Loredana Lungu, care a jucat alături de timișoreanul Andreas Thiel.

Pentru delegația condusă de Daniela Timofte, bilanțul este de o medalie de argint la echipe, precum și 7 medalii la competiția individuală, din care una de aur, una de argint și cinci de bronz.

Felicitări!cnech