După un meci în care am consemnat doar o singură dată egalitatea, la primele două posesii, şi fără nicio schimbare de lider pe tabelă, echipa Sportul Studenţesc s-a impus, sâmbătă după amiază, pe teren propriu, scor 65-28, în faţa formaţiei MC Ball Mangalia. Partida a contat pentru etapa a opta a Campionatului Naţional Under 14 la baschet feminin, grupa a doua de calificare.

Fără două titulare de bază în lot, deoarece Ingrid Paraschiv şi Daria Spătaru nu au evoluat în această dispută, fetele noastre au practicat un excelent joc colectiv şi nu au avut emoţii într-o întâlnire pe care au dominat-o aproape pe toată durata acesteia. La capătul primei perioade, tabela a indicat 15-3 pentru Sportul Studenţesc, ecart care avea să crească la 31-14 la jumătatea meciului. În minutul 35, gazdele au avut 41-20 iar cu zece minute înainte de sirenă avansul a ajuns la 47-25. Ioana Ştefănescu a închis tabela la 65-28 şi sportivele pregătite de Valentin Bâlă s-au calificat, matematic, pentru faza superioară a competiţiei.

Anisia Puşcașu şi Andreea Ţurcanu au încheiat amândouă în double double, prima a terminat cu 21 de puncte şi zece recuperări iar cea de-a doua cu zece puncte, 14 recuperări dar şi şapte pase decisive. Ioana Ştefăcescu a plusat cu alte zece puncte iar Vanessa Preda a avut un joc excelent şi a contribuit cu patru puncte şi patru intercepţii la succesul echipei Sportul Studenţesc. Tot de la gazde au mai finalizat Alexandra Vlad şi Miruna Stănescu, Maria Cuţaru a adus alte patru puncte iar Ioana Minea a încheiat cu şase puncte, în timp ce Bianca Filip şi-a trecut în cont nouă puncte. În celălalt meci din etapă, Admar Costineşti-Bucureşti a trecut de CSŞ 1 Constanţa cu scorul de 61-55.

După opt etape jucate, echipa Sportul Studenţesc a trecut pe primul loc în clasamentul seriei sale, având un total de 11 puncte, cu două mai multe decât urmăritoaele sale, CSŞ 6 Champions şi Admar Costineşti-Bucureşti, însă aceste două formaţii au un meci mai puţin. CSŞ 1 Constanţa ocupă poziţia a patra, cu nouă puncte iar MC Ball Mangalia închide grupa cu un total de opt puncte. Următorul meci al echipei Sportul Studenţesc va fi pe data de 17 decembrie, pe teren propriu, contra celor de la CSŞ 1 Constanţa.

Credit foto: bogdanpara.com15354111_1364128026955330_278276480_o