După un meci de infarct, în care am consemnat de 13 ori egalitatea şi alte 11 schimbări de lider pe tabelă, componentele echipei Sportul Studenţesc au întors în ultimele zece minute un deficit de 11 puncte şi s-au impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu 79-73 în faţa vicecampioanei naţionale Admar Costineşti-Bucureşti. Partida a contat pentru etapa a şaptea a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa a doua de calificare. În urma acestui succes, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au asigurat, matematic, accesul în faza semifinală a competiţiei.

Disputa a debutat sub semnul echilibrului, tabela indicând 18-18 după prima perioadă. Echipa Sportul Studenţesc a avut un avans de o posesie, scor 26-24, în minutul 15, pentru ca să intre la cabine cu un plus trei la pauza mare: 35-32. După reluare, adversarele au întors rezultatul şi au avut 46-41 în minutul 25 şi s-au distanţat la 56-45 cu 11 minute înainte de final. Gazdele au revenit spectaculos cu un parţial de 11-0 în mai puţin de trei minute şi au condus apoi cu 60-58 în minutul 33. Încurajate frenetic de suporteri, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au mai cedat şi au reuşit să câştige cu scorul de 79-73, bifând primul eşec stagional pentru Admar Costineşti-Bucureşti, vicecampioana naţională la această categorie de vârstă.

Maria Cuţaru a avut cea mai bună evoluţie a sa şi a terminat partida cu 13 recuperări, o pasă decisivă şi trei intercepţii. Daria Spătaru a încheiat în double double, 28 de puncte şi 13 recuperări, Ingrid Paraschiv şi Anisia Puşcaşu şi-au împărţit, în mod egal, 26 de puncte, Bianca Filip a plusat cu alte opt puncte, Ioana Ştefănescu a adus şapte puncte iar Andreea Ţurcanu încă patru. Gabriela Goran a încheiat cu trei puncte, Ioana Minea a finalizat un coş din acţiune iar Alexandra Vlad a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat.

În urma acestui rezultat, coroborat şi cu victoria formaţiei MC Ball Mangalia în faţa liderului CSŞ 6 Champions, echipa Sportul Studenţesc se află pe locul doi în grupa a doua de calificare reuşind să lase în spate atât pe Admar Costineşti Bucureşti cât şi pe CSŞ 1 Constanţa şi pe MC Ball Mangalia. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor întâlni, tot pe teren propriu, pe data de 3 decembrie, pe MC Ball Mangalia.

Credit foto: bogdanpara.comsppp