Maria Marinescu a marcat 18 puncte şi a făcut cel mai bun meci al său de când evoluează pentru echipa Sportul Studenţesc, componenta clubului nostru contribuind decisiv la succesul extern, scor 57-56, de la Târgovişte, din faţa CSŞ din localitate. Partida a contat pentru etapa a cincea a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa a doua de calificare. Fetele noastre au condus cu 53-51 cu 120 de secunde înainte de sirenă, însă au fost egalate. Două acţiuni finalizate de Maria Marinescu şi una de Andreea Creangă, ultima cu 11 puncte în jocul de duminică, au decis învingătoarea, chiar dacă gazdele au avut posibilitatea de a forţa prelungirile.

După un început foarte bun al componentelor echipei Sportul Studenţesc, scor 17-10 în minutul zece, gazdele au revenit şi au realizat un parţial de 23-13, echivalentul a 33-30 la pauza mare. Fetele noastre au limitat ecartul până la 40-41, în sfertul al treilea. De aici s-a mers cap la cap până la 55-55, moment în care, excelent servită de Maria Militaru, Andreea Creangă a finalizat pentru 57-55 în favoarea echipei Sportul Studenţesc. Cu şase secunde înainte de sirenă, CSŞ Târgovişte a avut atacul iar Rebecca Mitrică a comis un fault în chiar ultima secundă, lăsând posibilitatea gazdelor de a trimite meciul în prelungiri însă amfitrioanele nu au transformat decât una din cele două aruncări libere de care au beneficiat.

Alessandra Bumbac a înscris opt puncte pentru echipa Sportul Studenţesc iar Maria Militaru a plusat cu şase puncte şi tot atâtea pase decisive şi o excelentă prestaţie defensivă. Antonia Cioacă a avut şase puncte, Ana Bumbac a adăugat alte patru puncte iar Ingrid Paraschiv a înscris de sub panou după o pasă venită de la Andreea Creangă. Rebeca Mitrică a terminat cu două puncte, cinci recuperări şi trei capace, ultimul blocaj fiind cu câteva secunde înainte de acţiunea ofensivă care a decis desprinderea fetelor pregătite de Predrag Vasic. În urma acestui succes, Sportul Studenţesc are şanse reale de a prinde turneul semifinal, încă două victorii la Raptors şi la CSŞ Târgovişte putând să asigure accesul în faza superioară la Under 16. Etapa următoare, Sportul va evolua în deplasare în faţa liderului grupei, Olimpia Bucureşti.

Credit foto: Alina Cojocaru14976204_1330286797006120_1268354759_o