După un meci în care am consemnat o singură schimbare de lider şi trei egalităţi pe tabela de marcaj, echipa Sportul Studenţesc a învins, sâmbătă, la Constanţa, formaţia Clubului Sportiv Şcolar 1 din localitate, într-o dispută din cadrul etapei a cincea a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa a doua de calificare. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu 57-52 într-o partidă pe care au controlat-o în marea sa parte, însă s-au relaxat pe final, atunci când amfitrioanele au revenit la doar două posesii, însă fără a schimba învingătoarea.

Daria Spătaru a contribuit cu 20 de puncte, nouă recuperări şi patru capace la succesul echipei Sportul Studenţesc. Ingrid Paraschiv a avut o prestaţie foarte bună şi a plusat cu nouă puncte, şase pase decisive şi patru intercepţii în timp ce Ioana Ştefănescu a marcat 11 puncte. Anisia Puşcaşu şi-a ajutat colegele cu opt puncte, Andreea Ţurcanu a terminat cu trei puncte, opt recuperări, dintre care cinci ofensive, Bianca Filip a încheiat cu trei puncte, Miruna Stănescu a finalizat o acţiune ofensivă iar Maria Cuţaru a transformat o aruncare liberă din două posibile.

Fetele noastre au început foarte bine meciul şi au condus cu 15-11 după prima perioadă, ecartul mărindu-se la 23-15 în minutul 15 pentru ca, la pauza mare, scorul să fie de 29-15 pentru echipa Sportul Studenţesc. După reluare, gazdele au încercat să reducă din handicap şi s-au apropiat până la patru puncte, atunci când gruparea din Capitală a avut 54-50, în ultimele 120 de secunde, însă Ingrid Paraschiv şi Daria Spătaru au închis tabela la 57-52 pentru noi.

În urma acestui rezultat, echipa Sportul Studenţesc a urcat pe locul al treilea în serie, fiind la a doua victorie consecutivă, după două deplasări foarte grele la Mangalia şi la Constanţa. Primele două poziţii din grupă sunt ocupate de CSŞ 6 – Champions şi de Admar Costineşti – Bucureşti, în timp ce poziţiile patru şi cinci revin formaţiilor CSŞ 1 Constanţa şi MC Ball Mangalia. Sâmbăta viitoare, pe 12 noiembrie, fetele noastre se vor deplasa la Champions. 14996458_1329230350445098_350907295_n