S-a stins la venerabila, dar totuși frageda, vârstă de 83 de ani, jurnalistul sportiv Gheorghe Mitroi. Parte a generației de aur a scriiturii sportive românești, Gheorghe Mitroi a fost, toată viața pasionat de Clubul Sportul Studențesc.

Contemporan cu unele din marile succese ale echipelor și sportivilor alb-negri, Gheorghe Mitroi s-a identificat, profesional, cu educația și cultura emanată  de Clubul Sportul Studențesc.

Jurnalist cu ștate vechi de serviciu, Gheorghe Mitroi a știut întotdeauna să picure elixirul spontaneității și al savorii în articolele sale. Memorabilă rămâne cartea-document ”Cronicile microbistului”, pe care o încheie apoteotic, prin încălcarea principiului jurnalistic al obiectivității. Gheorghe Mitroi își declară vădit, în respectiva lucrare, dragostea față de Sportul Studențesc, într-un pasaj pe care, in memoriam, ne permitem să îl cităm:

”Nu mai pot să rezist la atacurile celor care nu țin cu Sportul Studențesc. Ți-am spus noi că n-ai pentru cine te bate – îmi spun ei și eu nu am ce să le răspund”, scria Gheorghe Mitroi, în iulie 1970.

Suntem cu toții întristați de această pierdere ireparabilă. Gheorghe Mitroi este însă o valoare perenă a Clubului Sportul Studențesc, iar peste mormântul său s-au revărsat și se vor revărsa mai departe, lacrimi în alb și negru.

Dumnezeu să îl aibă în pază!14915055_1107629406000072_1063767141_n