14694856_1306033389431461_925586465_n

După un meci în care am consemnat de trei ori egalitatea şi două schimbări de lider pe tabelă, echipa Sportul Studenţesc s-a impus, sâmbătă, în deplasare, scor 51-34, în faţa formaţiei MC Ball Mangalia, într-o partidă care a contat pentru etapa a treia a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa a doua de calificare. În urma acestui rezultat, fetele noastre au urcat pe poziţia a treia în serie, după Champions şi după Admar Costineşti-Bucureşti, însă înaintea celor de la CSŞ 1 Constanţa şi de la MC Ball Mangalia. Într-un alt joc, Admar a trecut, în deplasare, de CSŞ 1 Constanţa, scor 50-42 iar Champions a avut etapă liberă.

Echilibrul disputei de la Mangalia s-a rupt imediat după primul sfert, atunci când componentele echipei Sportul Studenţesc au reuşit să câştige lupta la recuperare şi să finalizeze pe contraatac. După zece minute de la primul angajament, tabela a indicat 16-12 pentru fetele noastre, acestea având la pauza mare un ecart de zece puncte, scor 26-16. După reluare, avantajul jucătoarelor pregătite de Valentin Bâlă s-a majorat la 37-20, în minutul 30, în timp ce Maria Cuţaru a închis meciul la 51-34, aceasta fiind şi prima victorie externă din actuala stagiune a sportivelor noastre.

Daria Spătaru a marcat 15 puncte iar Ingrid Paraschiv a plusat cu 11 puncte. Andreea Ţurcanu a terminat cu nouă puncte dar şi cu 14 recuperări în timp ce Anisia Puşcaşu a încheiat cu cinci puncte şi 11 recuperări. Bianca Filip a adunat 16 mingi câştigate pe urmărire şi a mai adăugat încă trei puncte iar Maria Cuţaru a avut patru puncte. Alexandra Vlad a contribuit cu trei puncte la succesul bucureştencelor, în timp ce Gabriela Goran şi Ioana Minea au avut fiecare câte o reuşită in acţiune. În această întâlnire, conducerea tehnică a echipei Sportul Studenţesc a folosit o rotaţie destul de mare, scorul punctelor venite de pe bancă fiind de 24-8 pentru noi.

Săptămâna viitoare, echipa Sportul Studenţesc are etapă liberă, în cea de-a patra rundă urmând să se întâlnească ACS Champions contra CSŞ 1 Constanţa şi Admar Costineşti-Bucureşti împotriva MC Ball Mangalia. Următorul meci al fetelor noastre va fi pe 5 noiembrie, în deplasare, la Constanţa.