Astăzi, 12 septembrie 2016, în sala de trofee a Clubului Sportul Studențesc București, a avut loc o festivitate emoționantă, în cadrul căreia fosta sportivă a clubului nostru, Solange de la Tour, în vârstă de 92 de ani, a primit un Trofeu de Excelență pentru întreaga activitate.

Solange de la Tour a jucat baschet și volei, în timpul studenției, la Sportul Studențesc, fiind și campioană interbalcanică la tir, proba de pistol viteză.

În perioada comunistă a emigrat în Franța, unde a fost selecționată pentru lotul olimpic de tir, însă, din motive extrasportive, a ratat participarea la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din 1952.

Solange de la Tour este o arhitectă titrată, fiind președintele-fondator al Uniunii Internaționale a Femeilor Arhitect. Ea a vorbit despre viața ei, despre cele 27 de probe sportive practicate și despre faptul că și acum își rezervă timp pentru alergare și exerciții fizice.

Solange de la Tour a rămas atașată de Clubul Sportul Studențesc și a promis că va reveni pentru sărbătoarea centenară, programată în această toamnă.În cadrul acestei vizite sentimentale, Solange de la Tour a fost însoțită de reprezentantele Uniunii Femeilor Arhitect din România, dar și de președintele de onoare al Clubului Sportul Studențesc, Emil Barbu Popescu (foto stânga).

La întrunire au fost prezenți și reprezentanți ai instituțiilor mass-media.DSC_8671