Una dintre cele mai experimentate jucătoare din ţară va evolua, din acest sezon, la Clubul Sportul Studenţesc. Daria Spătaru Amaru a ales să facă parte din lotul feminin sub 14 ani al clubului nostru, sportiva fiind legitimată sezonul trecut la CSŞ 6 Bucureşti. Născută pe data de 7 martie 2003, noua componentă a formaţiei pregătite de Valentin Bâlă măsoară 1,65 metri înălţime şi a început deja antrenamentele alături de colegele sale de la Sportul Studenţesc.

Daria Spătaru a debutat în baschetul de performanţă la vârsta de opt ani şi este multiplă medaliată în campionatele naţionale şi municipale cu CSŞ 6. Considerată o sportivă completă, Daria poate ajuta echipa atât în faza defensivă cât şi în cea ofensivă şi are o experienţă de cinci ani în sportul cu mingea la coş, noua echipieră a clubului nostru putând evolua foarte bine în perimetru dar şi în zona spaţiului de trei secunde. 

Conform statisticii oficiale oferite de forul de specialitate din ţara noastră, Daria a încheiat ediţia precedentă pe locul cinci la capitolul eficienţă, la care mai adaugăm şi poziţia a şaptea din ierarhia marcatoarelor, cu o medie de 16,8 puncte pe meci, recordul personal fiind de 38 de puncte, în partida dintre CSŞ 6 şi CSŞ Al. Ceuşianu Reghin, scor 102-49. Daria Spătaru a fost aleasă în cele mai bune cinci sportive din ţară de la categoria Under 13, după încheierea turneului final din luna iunie, acolo unde a cucerit medalia de argint cu CSŞ 6 Bucureşti.

 

Noua componentă a echipei Sportul Studenţesc va evolua cu numărul opt pe tricou şi va debuta pentru clubul nostru în turneul centenar pe care îl vom organiza la finalul lunii august. Părinţii sportivei şi-au dat acordul pentru ca Daria Spătaru să poată juca pentru Sportul Studenţesc iar actele de transfer urmează să fie soluţionate conform regulamentelor FRB.

 

Bine ai venit Daria în familia Sportul Studențesc!

13932058_1243932002308267_1820114052_o