În această săptămână, la București au avut loc Campionatele Naționale individuale de vară, la tenis de câmp, rezervate copiilor cu vârsta de sub 12 ani.

Secția de specialitate a Clubului Sportul Studențesc a avut la start patru sportivi.

Pe tabloul de simplu feminin, Anastasia Safta a fost eliminată în primul tur de către Daria Tudor, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-1, în timp ce coechipiera ei, Bianca Petre, a cedat în fața Mariei Gae cu scorul de 6-0, 6-0.

La simplu masculin, Alexandru Givan a cedat în turul inaugural contra lui George Cosma, în trei seturi, 5-7, 7-6 (3), 6-1.

La dublu masculin, Alexandru Givan a jucat în tandem cu Albert Chibulcutean, legitimat la Spartacus Brăila. În primul tur, băieții noștri au obținut victoria în fața cuplului David Radu-Florentin Scarlat, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 11-9, după care accesul spre fazele superioare le-a fost barat de principalii favoriți, Dario Ciobotaru și Alin Fătu, rezultatul întâlnirii fiind 6-1, 6-2.

La simplu feminin, Maria Marinescu a jucat în pereche cu Anamaria Rusu (CS Sud Arena), ele fiind învinse în turul I de Maria Damian și Maria Secară, cu 6-3, 6-2.

Cel mai bun rezultat a venit pe racheta Anastasiei Safta, care a jucat alături de Ana Constantin, de la Campion Argeș. Cele două au obținut o victorie, în turul inaugural, împotriva cuplului Riana Cobuz/Alexandra Fârțescu, cu scorul de 6-2, 6-1. Apoi, în optimile de finală, Anastasia și coechipiera ei au învins în disputa cu Sofia Ciobică și Cezara Pencea, rezultatul final fiind 2-6, 6-3,10-6.

În sferturile de finală, fetele noastre au fost întrecute de Alexandra Petric și Vanessa Popa-Teiușanu, cotate ca favorite secunde pe tablou, cu scorul de 6-3, 6-2. Dacă ar fi ajuns în semifinale, Anastasia Safta avea asigurată cel puțin medalia de bronz.