În acest week-end la București, la baza CSTA au avut loc două competiții de modelism. Trofeul ”Sportul Studențesc – un secol de performanță” s-a desfășurat în aceeași locație cu Campionatele Naționale pentru automodele captive. Clasa competițională nu a fost aleasă la întâmplare, aceasta fiind cea mai veche din sfera modelismului sportiv.

O manșă a contat pentru Trofeul ”Sportul Studențesc – un secol de performanță” în timp ce rezultatele complete au compus clasamentul campionatelor naționale la modele cu tracțiune roată și tracțiune pe elice. Iată rezultatele obținute de sportivii noștri:

Campionatele Naționale

Irina Zaharia – locul 1 proba A1, 1,5 cmc juniori;

Mihai Tiron – locul 1 și Irina Zaharia – locul 2, proba A2, 2,5 cmc juniori;

Florin Nenciu – locul 1, Ion Nenciu – locul 2, proba A1,1,5 cmc seniori;

Ion Nenciu – locul 2, Florin Nenciu – locul 3, proba A2,2,5 cmc seniori;

Radu Zaharia – locul 3, proba A5, 5 cmc seniori;

Constantin Anghelescu – locul 1, proba A10, 10cmc seniori;

Locul 3 la proba CB echipe seniori;

Locul 2 la proba A echipe seniori;

Locul 2 echipe general seniori, clasament cu punctaj cumulat la probele A și CB;

Locul 3 echipe CB juniori;

Locul 1 echipe A juniori;

Locul 2 echipe juniori clasament general.

Proba A înseamnă automodele captive cu tracțiune roată, iar proba CB automodele tracțiune elice. În total, la campionatele naționale, Sportul Studențesc a obținut 15 medalii, din care 5 de aur,6 de argint și 4 de bronz.

Exact aceleași rezultate au fost obținute și la Trofeul ”Sportul Studențesc – un secol de performanță”, deoarece modelismul, ca sport tehnico-aplicativ, nu propune diferențe surprinzătoare între manșele de concurs.

Clubul Sportul Studențesc, instituție sportivă universitară de valoare și tradiție, are ca misiune de onoare susținerea unei ramuri sportive speciale, cum este modelismul.

Mulțumim tuturor participanților pentru că ne-au ajutat să ducem sărbătoarea aniversară în rândul modeliștilor!

DSCF9060