Echipa de polo Sportul Studențesc Corona Brașov se pregătește intens de semifinalele Superligii Naționale. Paradoxal, telegramele de convocare la loturile naționale ne bucură, dar, în același timp, ne și slăbesc forța de șoc.

Nicolae Oanță a fost titular la echipa națională de seniori, la partida pierdută de România în Liga Mondială, 15-7 în fața Ungariei. Partida a avut loc marți, 26 aprilie, la Oradea, ceea ce înseamnă oboseală suplimentară acumulată de internaționalul nostru, după drumul tur-retur până la locul de disputare. Nicolae Oanță a fost reținut în lot și pentru partida România – Georgia, din 10 mai, de la București, ultima a grupelor Ligii Mondiale, ediția 2015-2016.

În plus, golgeterul Superligii, Vlad Georgescu (foto), în vârstă de doar 17 ani, va rata integral semifinala cu Steaua, deoarece a fost chemat la naționala de juniori sub 19 ani a României, care va susține preliminariile de calificare la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, la Baku, în Azerbaidjan. Vlad Georgescu este un exemplu unicat, el fiind singurul junior de la Baku care are un statut de titular la o echipă de seniori, din Superligă, calificată în semifinale.

Antrenorul tinerilor tricolori este un alt fost poloist al Sportului Studențesc, Edy Andrei, actualmente antrenor secund și la formația noastră.

Desigur că ne bucură prezența caschetelor alb-negre în loturile naționale ale României, până la urmă interesele fiecărui club afiliat la Federația Română de Polo fiind subordonate intereselor generale ale polo-ului românesc. Certitudinea este însă că fără Vlad Georgescu ne va fi mai greu contra Stelei, dar băieții au promis că se vor mobiliza suplimentar și se vor bate până la capăt, pentru calificarea în finală. vladgeo