Vineri, 22 aprilie, foștii jucători de rugby de la Sportul Studențesc vor serba în cadru restrâns aniversarea a 100 de ani de la înființarea Clubului Sportul Studențesc. Petrecerea va avea loc la Hotelul Alexander din București, cu începere de la ora 18.00.

Sportul Studențesc a obținut o serie de succese remarcabile la rugby. De 8ori s-a obținut titlul național, tot de atâtea ori și Cupa României, majoritatea acestor succese fiind notate în perioada interbelică. Sportul Studențesc are în palmares și două Cupe Fair-Play, iar de-a lungul timpului a contribuit constant cu sportivi la loturile naționale ale României.

Sportul Studențesc a participat la cucerirea medaliei olimpice de bronz din 1924, precum și la obținerea mai multor titluri europene și medalii la Campionatele Europene, de către echipa națională a României.   

Faptul inedit îl reprezintă acela că secția de rugby a precedat înființarea juridică a Clubului Sportul Studențesc, petrecută în anul 1916. Rugbyștii au jucat în primele competiții naționale încă din 1913, iar echipa studențească a câștigat apoi, în 1914, la primele Campionate Naționale de atletism, majoritatea titlurilor puse în joc.

Mai multe amănunte despre secția de rugby a Clubului Sportul Studențesc vor putea fi citite în lucrarea de istorie a clubului, care va apărea în toamnă. rug