Echipa de Junioare U13 Sportul Studențesc Dan Dacian a ratat calificarea la turneul final al campionatului național rezervat acestei categorii de vârstă. Competiția organizată chiar la București le-a adus fetelor pregătite de Valentin Bălă și Gabriela Mitroi-Banu o singură victorie, 53-16 cu CSS Sibiu. Lângă acest succes au mai fost două înfrângeri, 44-57 cu CSS Craiova și 39-49 cu CSS KSE Tg. Secuiesc. În cazul în care am mai fi realizat o victorie, fetele noastre mergeau la turneul final.

Amărăciunea ratării de pe arenele cu panouri a fost anulată însă de o atmosferă superbă creată la sală de componentele celorlalte grupe baschetbalistice de la Sportul Studențesc Dan Dacian. Încurajările, mesajele afișate, atmosfera unei mari familii au ridicat valoarea clubului nostru, care, în acest mod, și-a relevat încă odată valențele educative puternice, care depășesc, de un secol, obiectivele strict axate pe performanța sportivă.

Alte echipe de baschet au avut meciuri în acest week-end. În campionatul municipal, grupa de minibaschet a câștigat meciul cu Royal Fun, scor 39-11, dar l-a pierdut pe cel cu CSS 6 Admar, cu 30-14.

Bilanț împărțit a fost și pentru echipa de fete U16, la turneul desfășurat la Alba Iulia. Sportul Studențesc Dan Dacian a câștigat cu 76-36 în fața celor de la CSS Unirea Iași, dar a pierdut cu LPS Alba Iulia, scorul fiind 82-52.

Reiterăm însă ideea spiritului de întrajutorare și de mare familie, urmărit în continuare de toate secțiile de performanță, sportivă și socială, care își desfășoară activitatea sub egida clubului secular Sportul Studențesc. bcdd