Trofeul ”Sportul Studențesc – un secol de performanță” la badminton, a început ieri la Sala de sport a Universității Tehnice de Construcții din București.

La competiția noastră s-au înscris 37 de sportivi, din România și Bulgaria, prezenți pe listele de concurs de la probele de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin și dublu mixt.

Grație celor 5 jucători din Bulgaria, concursul capătă caracter internațional. La finalul unui meci de dublu mixt, Petar Valov a declarat, în limba bulgară, în exclusivitate pentru www.sportulstudentesc.ro: ”Mă bucur foarte mult că sunt aici și că pot participa la sărbătoarea unui club cu o asemenea tradiție. La Mulți Ani Sportul Studențesc”.

Secția de badminton Sportul Studențesc se află printre protagoniștii competiției, șanse foarte bune de câștig având Collins Filimon, favorit numărul doi la simplu masculin sau Mădălina Ilie, a treia desemnată în lista capilor de serie, la simplu feminin.

La dublu masculin, Mihai Grosu este cap de serie numărul 2, alături de timișoreanul Mircea Vasiu, iar Florentin Gîscă joacă alături de bulgarul Plamen Stamatov.  Pe același tablou avem și un cuplu sută la sută al clubului nostru, compus din Mihnea Crăciun și Alexandru Cucu.

La dublu feminin principalele favorite sunt studentele Carmen Popescu și Irina Blănaru, însă un tandem foarte bine sudat este și cel alcătuit din Ioana Grecea, revenită după o accidentare, și Mădălina Ilie. Fostele multiple campioane naționale, Cristina Ciucă și Daniela Timofte, vor juca pentru un loc în sferturile de finală. Maria Duțu-Ioana Ionică, dar și Loredana Lungu – Luiza Milu sunt echipe complete ale noastre, iar Grațiela Nicolae și Florentina Constantinescu vor juca alături de coechipiere de la alte cluburi.

Tabloul de dublu mixt este cel mai populat. Florentin Gîscă-Ioana Ionică, Alexandru Cucu-Grațiela Nicolae, Mihnea Crăciun-Maria Duțu sunt tandemuri tinere ale Sportului Studențesc. Pe listele favoriților se află, la poziția numărul 3, Mihai Grosu și Irina Popescu, iar pe grila cu numărul 4 Florentina Constantinescu, alături de băcăuanul Robert Ciubotaru.  Cristina Ciucă, Mădălina Ilie și Daniela Timofte evoluează în echipe cu jucători de la alte cluburi.

Astăzi, la Sala UTCB vor avea loc grupele preliminare și fazele eliminatorii, până la finale exclusiv. Se va juca în două sesiuni, cu începere de la ora 9.00, respectiv 16.00.

Duminică, 3 aprilie, tot la Sala UTCB, de la ora 10.00, vor avea loc cele 5 finale ale Trofeului ”Sportul Studențesc – un secol de performanță”, la badminton.  badm1