În perioada 17-20 martie, la Timișoara au avut loc Campionatele Internaționale de badminton ale României. Dintre sportivii legitimați la clubul nostru, a fost selecționat pentru lotul național al României Collins Filimon, care a făcut o figură foarte frumoasă, reușind să se califice pe tabloul principal, într-o companie estrem de selectă și de valoroasă.

Collins Filimon a jucat apoi dezinhibat, în primul tur eliminatoriu, împotriva consacratului danez Patrick Bjerregaard, în fața căruia a pierdut la mare luptă, cu scorul de 2-1 (23-25, 21-14, 21-13). Collins a făcut un prim set excelent, după care experiența oponentului său și-a spus cuvântul.

În orice caz, evoluția lui Collins Filimon a atras atenția și a impresionat în mod plăcut. “A fost îmbucurător felul în care a jucat Collins, în special în primul set, în care a jucat aproape fără greşeală. Cred că a fost cel mai bun set al lui pe care l-am văzut până acum. Anul acesta e încă junior şi acum a început să joace şi la turnee de seniori pentru a creşte în clasament, obiectivul lui fiind calificarea la Tokyo 2020.”, a declarat Animona Huţu, preşedintele Federaţiei Române de Badminton, pentru Mediafax.

Danezul Bjerregaard a jucat finala de la Timișoara, cedată în fața favoritului principal al tabloului, thailandezul Pannawit Thongnuam.

În perioada 1-3 aprilie, la Sala UTCB din București, va avea loc cea de-a doua competiție centenară Cupa ”Sportul Studențesc – un secol deperformanță”, organizată de către secția de badminton a clubului nostru. filimone