Secția de badminton a adus primele trofee Cupa României, în vitrina Clubului Sportul Studențesc, în 2016, anul centenarului.

Întrecerile rezervate Cupei României la badminton au avut loc la Sala Polivalentă ”Siderurgistul” din Galați, timp de trei zile. Iată palmaresul obținut de alb-negri:

simplu feminin – Florentina Constantinescu locul 1 și Mădălina Ilie locul 3;

simplu masculin – Collins Filimon locul 2 și Mihai Grosu locul 3;

dublu feminin – Florentina Constantinescu locul 1 și Irina Popescu/Carmen Blănaru locul 2;

dublu masculin – Mihai Grosu locul 2;

dublu mixt – Florentina Constantinescu locul 1 și Irina Popescu/Mihai Grosu locul 3.

Palmaresul total al sportivilor noștri la Galați a fost de 9 medalii, împărțite în mod egal pe cele trei culori.

Daniela Timofte, antrenoarea secției, crede că ”acest palmares putea fi chiar mai bun, dacă nu ar fi absentat din cauza unei accidentări cea mai bună jucătoare a noastră,  Ioana Grecea. De asemenea, la simplu masculin am fi putut câștiga”.

Sportul Studențesc reprezintă una dintre cele mai puternice secții de badminton din țară, având o activitate de performanță neîntreruptă din 1990 încoace, când clubul nostru s-a numărat printre fondatorii Federației Române de Badminton.

Următoarea competiție pe agenda sportivilor noștri o reprezintă Campionatele Internaționale de badminton ale României, care vor avea loc la Timișoara, între 17 și 20 martie. Apoi, în perioada 1-3 aprilie, Clubul nostru va organiza tradiționala competiție Cupa ”Sportul Studențesc”, inclusă anul acesta în serbările centenarului.

Felicitări!badm