Ca urmare a gravelor confuzii, Clubul Sportul Studențesc simte nevoia să ia poziție oficială, față de diversele articole apărute în presă. Clubul Sportul Studențesc a împlinit, conform atestărilor documentare, vârsta de 100 de ani. Actul de naștere a fost consemnat la data de 11 februarie 1916,ceea ce face ca Sportul Studențesc să fie cel mai vechi club în activitate, de pe teritoriul României.  

Cu atât mai mult ne-a mirat afirmația lui Vasile Șiman, conform căreia grație domniei sale Sportul Studențesc ar fi ajuns la 100 de ani. Falsitatea acestor vorbe este evidentă, nemaiavând nevoie de demonstrații suplimentare.

Clubul Sportul Studențesc s-a aflat, se află și se va afla, sub tutela Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Ceea ce a patronat șisau patronează Vasile Șiman este o entitate juridică distinctă, FC Sportul Studențesc, desprinsă la un moment dat din clubul-mamă. Așadar, fără a intra în alte amănunte polemice, domnule Șiman, Sportul Studențesc nu s-ar fi oprit la vârsta de 84 de ani dacă nu apăreați dumneavoastră, și, în mod logic, nu a atins vârsta de 100 de ani grație eforturilor întreprinse de dumneavoastră.

Totodată, am solicita și jurnalistului semnatar al articolului, Cătălin Apostol, o mai consolidată documentare, înainte de a oferi publicului larg unele informații și interpretări inexacte.

Vă mulțumim!

legenda

legenda

Articolul la care facem referire poate fi consultat aici

http://sportnews.libertatea.ro/sportul-studentesc-implinit-100-de-ani-vasile-siman-fara-mine-s-ar-fi-oprit-la-84-ionut-mazilu-sper-sa-ne-revenim-3-4-ani-310324.html