moraruFostul mare fotbalist internațional, Dumitru Moraru, a afirmat, într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, că perioada cea mai frumoasă a carierei sale a fost cea petrecută, între 1978 și 1981, la Sportul Studențesc.

Moraru s-a transferat de la Steaua, la schimb cu Răducanu Necula, după care a plecat la Dinamo. Printre momentele cele mai entuziasmante, pe care le-a nominalizat Moraru, se numără câștigarea Cupei Balcanice cu Sportul Studențesc, în 1980, pe lângă semifinala de Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo sau debutul în prima ligă, la 18 ani, într-un meci Dinamo – Steaua.

Confesându-se pentru www.frf.ro, Moraru spune: ”a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea de fotbalist (n. red. cea de la Sportul Studențesc). Mă antrenam de plăcere și jucam de plăcere. Lipsa presiunii și caracterul jucătorilor compuneau o senzație aparte. Aveam studenți și profesori în echipă, eram o echipă cu bun simț, fără să câștigăm prea mulți bani, comparativ cu Steaua sau Dinamo. Ce-i drept, după o vreme, am simțit lipsa înaltei performanțe. Și lipsa echipei naționale. Așa că m-am dus spre Dinamo”.

Dumitru Moraru este actualmente antrenor cu portarii la echipa națională a României, calificată pentru turneul final al Campionatului European.

foto: frf.ro