RUGBY

Secția de Rugby există, din punct de vedere competițional, încă din 1913, și, împreună cu fotbalul, a reprezentat piatra de temelie a înfințării clubului Sportul Studențesc.

Scurtă Prezentare

Sportul Studențesc – Rugby

Marca rugbystică Sportul Studențesc este una de valoare, atleții care, de-a lungul secolului au îmbrăcat tricoul alb-negru fiind, invariabil, intelectuali rasați, cu cariere profesionale strălucitoare dincolo de arenele cu buturi.

31

sportivi legitimați

8

titluri de campioană

10

Cupe ale României

RUGBY

Rugby-ul a fost prima dintre preocupările sportivilor studenți, chiar înainte de înființarea faptică a Clubului Sportul Studențesc, în 1916.

Sportul Studențesc va câștiga Cupa Fair-Play de două ori, în anii 1970, iar clubul studențesc se poate lăuda, pe de o parte, cu continuitate, dar și cu faptul că a fost un permanent furnizor al echipei naționale a României, multiplă campioană europeană și medaliată continentală.

Actualmente, echipa Sportul Studențesc are reprezentativitate atât la varianta tradițională, echipe de 15 jucători, cât și la varianta olimpică, rugby VII, unde se participă în campionatul național.

Echipa tehnică

Echipe

ULTIMELE ȘTIRI DIN RUGBY

Locul 7 pentru rugbyști în Campionatul Național

Locul 7 pentru rugbyști în Campionatul Național

În urma discuțiilor cu cluburile participante la Campionatul Național de rugby 7 masculin, legate de reluarea competițiilor în contextul situației epidemiologice existente și obligativitatea respectării protocolului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și...

citește mai mult
S-a înființat Asociația Jucătorilor de Rugby

S-a înființat Asociația Jucătorilor de Rugby

Un grup de foști internaționali români de rugby, ân frunte cu Mihai Vioreanu, Romeo Gontineac și Andrei Rădoi, au înființat Asociația Jucătorilor Români de Rugby. AJR este o organizație cu scop nepatrimonial, al cărei obiectiv declarat generic este acela de a...

citește mai mult
Prima medalie olimpică a României

Prima medalie olimpică a României

Într-o epocă atât de incertă, singurul lucru sigur este că ne putem delecta cu minunatele povești în nuanță alb și negru. De exemplu, prima medalie olimpică a României, cucerită în 1924, la Paris, a avut o semnificativă contribuție din partea echipei de rugby Sportul...

citește mai mult